Kousnutá indickým pavoukem?

3. 05. 2010 19:14:00
Už je to pár týdnů, co jsme odjeli z Indie. A i když jsme už doma, v Česku, sem tam se k nám Indie dostane cestou televize nebo článků v časopisech.

V tu chvíli se o mě pokouší nostalgie, ale vždycky se „vyléčím“ vzpomínkou na padesátistupňová vedra, neutichající troubení aut, na okno auta ťukající žebráky, krávy blokující dopravu, chaos... Ale stejně to bylo dobrodrůžo a neocenitelná zkušenost.

Dokud člověk nepozná nic jiného, nedovede si představit, jaký je to balzám na duši se ráno vzbudit, dát si voňavé kafe venku na terase a k tomu zakousnout obyčejný rohlík s máslem nebo si dát malinový jogurt. Balada. Vzít pejska a jít s ním za barák na hodinovou procházku. Kochat se zelení, běžícím zajícem či srnkou. Jít do obchodu a koupit si voňavá rajčátka, mražený špenát či chleba. Vzít kolo a jet se na chvíli projet.

Odjezd ze subkontinentu proběhl v relativní pohodě. I když možná by to vydalo na další článek J Ani jsme netušili, kolik jsme si toho za těch osmnáct měsíců nakřečkovali. Hlavně knih! Máme jich aspoň padesát kilo! Na balení jsme si najali firmu, která vše pečlivě zabalila do krabic, označila a poslala lodí k nám domů.

Jelikož jsme v Indii strávili nějak ten pátek, tušili jsme, že přeprava krabic se neobejde bez potíží. Jak jsem se již párkrát zmínila, docházelo neustále k nedorozuměním, lingvistickým i kulturním. O to bylo naše překvapení větší, když náklad dorazil ve smluvený čas na smluvené místo. Takže, až se někdo budete stěhovat z Indie, poradíme, doporučíme!

Vyndali jsme z naší zásilky, těch dvaceti sedmi krabic, pár věcí, jako košile, svetry, pár důležitých dokumentů a knih a já je bezstarostně hodila do našeho pokojíku. Vše tak nějak zvláštně zapáchalo, jakoby krabice byly nějak chemicky ošetřeny. Asi aby se k nám nedostal nějaký nezvaný návštěvník. Bezstarostně jsme šli spát.

„Auuu. Něco mě hryzlo. Mrchy, ti komáři. Že už lítají v takové kose", nadávám ráno. Ještě se škvírkami místo očí jdu do koupelny. „Mami dívej, jak mě hryzla nějaká potvora", ukazuju mamce dvě nateklá jelítka na paži. "To máš od komára", mává nad tím rukou. Ale je to divné. Takovouhle reakci na komáří hryzanec jsem ještě nikdy neměla. A dokonce to nejen že svědí, ale i bolí. No nic, jdu toho nenažrance zavraždit. Posvítím si na něj lampičkou. Ale ať svítím, jak svítím, nikde žádného komára nevidím. Zaujalo mě ale něco jiného. Něco je na prostěradle. „Fuuuuj! Neee! Pavouk!“ Rozmáznutý pavouk. A ne nijak pidi! A taky nevypadal moc česky. Mám teorii. Asi to byl to pavouk z teplých krajin a byla mu zima, tak si vlezl ke mně pod peřinu. Těsně před smrtí zavalením mě stačil hryznout. Tak to je fór. Přijel mě z Asie kousnout pavouk. No věřil by tomu někdo?

Autor: Michaela Krpcova | pondělí 3.5.2010 19:14 | karma článku: 18.87 | přečteno: 5147x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 19.92 | Přečteno: 484 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.13 | Přečteno: 584 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.36 | Přečteno: 233 | Diskuse

Aleš Gill

Střípky z KLDR - Díl 26. - Návrat do paralelního vesmíru

Jsou to téměř dva roky od mého posledního článku o KLDR, a téměř tři roky od mé druhé cesty za nejželeznější oponu, jakou si lze představit. A protože informací z KLDR je kvůli uzavřené hranici málo, mohli bychom se tam vrátit.

19.3.2024 v 8:52 | Karma článku: 16.05 | Přečteno: 478 | Diskuse

Libor O. Novotný

Víkend na bitevním poli ve Waterloo

Chcete důkladně pochopit politické a společenské souvislosti, které vedly k porážce Napoleona, případně se vžít do bojů rozhodující bitvy u Waterloo? Památník bitvy na jejím původním místě vám to umožní.

18.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 13.22 | Přečteno: 207 | Diskuse
Počet článků 144 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1940
Doktor v Indii.

Seznam rubrik

více

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...